Tags

,

Borstbeeld van (tuin)architect Louis Paul Zocher (1820-1915) , in 2021 vervaardigd door Ellen Wolff, op expositie 200 jaar KZOD tentoongesteld in Museum Haarlem.
Bijschrift L.P.Zocher op expositie KZOD in Museum Haarlem
Colloquium 200 jaar Grondwet 1815 in Paleis der Academiën, Brussel, 13 november. Het borstbeeld van koning Willem 1 met beeldhouwster Ellen Wolff uit Heemstede en links van haar Staatraad Jeroen van Nieuwenhove, spreker en wetenschappelijk medewerker Katholieke Universiteit Leuven.

Colloquium 200 jaar Grondwet 1815 in Paleis der Academiën, Brussel, 13 november 2015. Het borstbeeld van koning Willem 1 vervaardigd door beeldhouwster Ellen Wolff uit Heemstede en links van haar Staatraad Jeroen van Nieuwenhove, spreker en wetenschappelijk medewerker Katholieke Universiteit Leuven.

 

wolff1

Borstbeeld van koning Willem Alexander, geschonken door Vereniging Vrienden van Veere geplaatst in het stadhuis van Veere, 17-9-2016. Naast Ellen Wolff staat burgemeester Rob van der Zwaag.

 

ONTHULLING VAN BORSTBEELD KONING WILLEM ALEXANDER IN RAADSZAAL VAN STADHUIS HAARLEM

Borstbeeld, vervaardigd doo Ellen Wolff, van koning Willem Alexander in de raadzaal van het stadhuis Haarlem

Borstbeeld, vervaardigd doo Ellen Wolff, van koning Willem Alexander in de raadzaal van het stadhuis Haarlem

Op donderdagavond 5 september 2013 is voorafgaande aan de maandelijkse  gemeenteraadsvergadering onder grote belangstelling een borstbeeld onthuld in de raadszaal van het stadhuis Haarlem. Het bronzen staatsieportret van koning Willem Alexander is vervaardigd door de Heemsteedse beeldhouwster Ellen Wolff. Eerder maakte zij beelden van o.a. Adriaen Pauw, J.P.Thijsse, Hella Haasse en Harry Mulisch. Op dit moment werkt zij aan een buste van de vorig jaar overleden letterkundige Gerrit Komrij. De onthulling vond plaats door de beeldhouwster samen met stadsadvocaat mr. Frank Mulder, namens SWDV advocaten, die als sponsor optraden. De houten sokkel is ontworpen door Studio Evelien Interior Design. De firma Wolff Hardhout heeft speciaal voor beukenhout gekozen vanwege de legendarische band met Lourens Janszoon Coster die in de Haarlemmerhout uit een beukenboom de letter A  zou hebben gesneden, leidende tot uitvinding van de boekdrukkunst. Het beeld is voor belangstellenden te zien tijdens de open monumentendagen in het stadhuis van Haarlem op 14 en 15 september tussen 12 en 17 uur.

Mr. Frank Mulder en Ellen Wolff kort na de onthulling in het stadhuis van Haarlem

Mr. Frank Mulder en Ellen Wolff kort na de onthulling in het stadhuis van Haarlem

Burgemeester mr. Bernst Schneiders, mr. Frank Mulder en beeldhouwster Ellen Wolff toasten op het resultaat.

Burgemeester van Haarlem mr. Bernt Schneiders, advocaat Frank Mulder en beeldhouwster Ellen Wolff brengen een dronk uit op het resultaat.

 Bijlage 1

Artikel uit het Haarlems Dagblad van 11 mei. Behalve de buste door Han Alexander Verdonschot zijn intussen ook borstbeelden van koning Willem Alexander onthuld in de gemeente Hof van Twente (vervaardigd door Bert Nijenhuis) en Kerkrade (van beeldhouwster Maria Stams)

Bericht uit het Haarlems Dagblad van 11 mei 2013. Behalve de buste door Jan Alexander Verdonschot zijn intussen ook borstbeelden van koning Willem Alexander onthuld in de gemeente Hof van Twente (vervaardigd door Bert Nijenhuis) en Kerkrade (van beeldhouwster Maria Stams)

Bijlage 2

Artikel van Ton van den Brink uit de Heemsteder van 22 mei 2013

Artikel van Ton van den Brink uit de Heemsteder van 22 mei 2013

Borstbeeld van koning Willem Alexander door Ellen Wolff

Borstbeeld van koning Willem Alexander door Ellen Wolff

CATHARINA DE GROTE

foto

NIEUW BORSTBEELD VAN CATHARINA DE GROTE; DOOR ELLEN WOLFF, 2016. Het tot en met 15 juli te zien bij een expositie van 22 portrettisten van KZOD in de kloostergangen van het stadhuis in Haarlem.

wolff

Ellen Wolff aan het werk in haar atelier met Godfried Bomans (uit: Inger Loopstra, Werk in uitvoering; Heemsteedse kunstenaars in beeld, 2015)

mulisch

Borstbeeld van Harry Mulisch door Ellen Wolff

Een ander licht. Tentoonstelling van 10 kunstenaars van kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel 19 juni t/m 26 juni in de Kloostergangen van het Stadhuis te Haarlem met werk van Marja van Bezu, Arjan Bosch, Adriaan Brand, Rob van Bruggen, Eline J.J., Arnold Janssen, Sam de Jongh, Marianne Termorshuizen, Eline Vos en ELLEN WOLFF.

Sculptuur ‘Licht-miss’ van Ellen Wolff in de Kloostergangen Haarlem

Visitekaartje Ellen Wolff